Zo wordt jouw bedrijf duurzamer 0

Duurzaam Bedrijf

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van het kabinet. Ook van bedrijven wordt verwacht dat ze denken aan duurzaamheid. Duurzaamheid kan op verschillende aspecten. In dit artikel lees jij een aantal manieren om duurzamer te leven als bedrijf. 

Elektrische auto’s
Hebben jouw werknemers een auto van de zaak? Kies er dan voor om alleen elektrische auto’s te geven. Deze zijn een stuk duurzamer. De aanschaf van elektrische auto’s is wel duurder, maar je kunt een deel aftrekken van de belasting. Als je reclame zet op jouw auto kan dit ook goede promotie zijn voor je bedrijf. Zo weten andere bedrijven en consumenten dat je staat voor duurzaamheid. Een nadeel van elektrische auto’s is dat niet alle werknemers dichtbij een laadpaal hebben. Daarom moet je een laadpaal kopen voor bij het kantoor. Zo kunnen je werknemers de auto tijdens het werken opladen. Dit is ook handig, omdat het opladen best lang kan duren. Je kunt voor bedrijven een speciale laadpaal zakelijk kopen.

Bedrijfskantine
De bedrijfskantine kan je duurzamer maken door te kiezen voor duurzamere voeding en materialen. Gebruik geen plastic of papieren bekers of servies. Kan het toch niet anders? Dan gaat de voorkeur naar papieren bekers en servies. Qua voeding kan je duurzamere keuzes maken door meer plantaardige opties aan te bieden in de kantine. Je kunt medewerkers stimuleren om voor de plantaardige optie te kiezen door deze optie dichterbij te zetten en/of goedkoper te maken. Kies ook voor lokale leveranciers. Hierdoor steun je de lokale leveranciers en hoeven de producten een minder grote afstand te overbruggen. Dit is ook beter voor het milieu.

Apparaten
Regelmatig worden er apparaten weggegooid die mankementen hebben, maar nog gemaakt kunnen worden. Het zou dan meer geld kosten en/of langer duren om het apparaat te maken dan een nieuwe aan te schaffen. Dit is geen goede duurzame manier van denken. We zijn beperkt qua grondstoffen, waardoor het belangrijk is dat we zuinig zijn met producten. Laat daarom de apparaten maken. Het kan helpen om regelmatig apparaten na te checken en te laten maken zodat je grote mankementen voor bent. Wil je toch een nieuw apparaat aanschaffen? Dan gaat de voorkeur naar refurbished apparaten. Gooi jouw apparaat ook niet weg, maar breng het naar een organisatie die het kan maken en weer verkopen.

Wil je nog meer inspiratie over duurzaamheid? Ga dan eens langs bij andere bedrijven en bekijk wat zij doen om duurzamer te werken. Zo kan je van elkaar leren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *