Tips om duurzamer te worden als bezorgbedrijf 0

Duurzaam

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Van bedrijven wordt verwacht dat ze zo duurzaam mogelijk werken. Ook bezorgbedrijven moeten rekening houden met duurzaamheid. Lees hier hoe jij duurzamer kunt zijn als bezorgbedrijf.

Voertuigen
De eerste stap naar duurzamer werken is de keuze voor het soort voertuigen. Afhankelijk van wat jij bezorgt kan je ook kiezen voor bezorgen op fietsen en elektrische scooters. Het bezorgen op een fiets is ook goed voor je medewerkers. Zo bewegen ze meer, wat een positief effect heeft op hun gezondheid. Wel is het belangrijk om hier een balans in te vinden. Te lange afstanden in een korte tijd fietsen kan te vermoeiend zijn. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een elektrische fiets. Door de elektrische fiets moet je medewerker wel fietsen, maar hoef je veel minder te fietsen om een grotere afstand te overbruggen. Kies dan wel voor een duurzame elektrische fiets. Zo zijn er elektrische fietsen die geen CO2 uitstoot hebben, deze zijn beter. Bezorg je alleen grote producten? Kies dan het liefst voor elektrische auto’s of bestelwagens. Een andere duurzame optie is een hybride auto of bestelwagen, waarbij de auto of bestelwagen deels elektrisch is en deels met brandstof werkt.

Materialen
Bij de keuze van de inpakmaterialen kan je kiezen voor duurzamere inpakmaterialen. Zo kan je kiezen voor tweedehandse dozen of verpakkingsmateriaal dat hergebruikt kan worden. Kies ook zoveel mogelijk voor lokale materialen. Je bent hierdoor niet alleen meer duurzaam, maar je steunt hiermee ook lokale bedrijven. Helemaal door de coronapandemie is het belangrijk om hen te steunen. Ook in je bedrijfskantine kan je kiezen voor meer duurzamere opties. Gebruik liever geen papieren bekers of servies. Onderzoek ook of het eten duurzamer kan. Bied voldoende vegetarische opties aan, want dit is een stuk duurzamer dan vlees. Dwing je medewerkers echter niet vegetarische te eten. Dit kan juist averechts werken, probeer het dus subtiel te stimuleren. 

Route
Het werken aan routeoptimalisatie maakt jouw bedrijf duurzamer, omdat je hierdoor minder brandstof of elektriciteit nodig hebt. Je moet daarom vooraf de kortste route berekenen. Sommige medewerkers houden ervan om gewoon te rijden, maar hierdoor is de kans groot dat er een te lange route wordt gereden. Naast dat het rijden van de kortste route duurzamer is, kan het ook veel tijd schelen. Dit kan ertoe leiden dat jouw werknemers meer producten kunnen leveren in minder tijd. 

Welke stap je ook neemt om duurzamer te worden, elke stap is een goede stap. Ga op zoek naar haalbare doelen voor jouw bezorgbedrijf. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen met het rekening houden met zo kort mogelijke routes.

Previous ArticleNext Article
Ondernemerschap ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *