3 dingen waar je aan moet denken bij het zoeken van een zakelijke lening 0

Zakelijke Lening Afsluiten

Een zakelijke lening kan jouw bedrijf vooruit helpen. Je kunt deze lening bijvoorbeeld afsluiten om de uitbreiding te realiseren waar je al lange tijd van droomt. Daarnaast kun je met het geleende geld een nieuwe machine of een nieuw voertuig kopen. Wil je zakelijk lenen? Dan ontdek je snel genoeg dat je hiervoor bij talloze geldverstrekkers terecht kunt. Hierdoor weet je mogelijk niet bij welke partij je deze financiering het beste af kunt sluiten. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst zetten wij namelijk 3 dingen op een rijtje waar je aan moet denken bij het zoeken van een zakelijke lening.

1. Denk goed na over de looptijd

De looptijd is een eerste ding waar je aan moet denken bij het zoeken van een zakelijke lening. Hier heb je zelf namelijk deels invloed op. De minimale looptijd is 3 maanden, de maximale looptijd 60 maanden. Dit zijn niet de enige twee keuzes die je hebt. Je kunt namelijk ook kiezen voor een looptijd van 6, 9, 12, 24, 36 of 48 maanden. Hierin verschilt een zakelijke lening van zakelijk krediet, waarbij de looptijd standaard 36 maanden is.

Wie een zakelijke lening afsluit, wil je de maandelijkse kosten waarschijnlijk zo laag mogelijk houden. Daarom kiezen veel ondernemers voor de maximale looptijd. Je knipt het bedrag dat je leent dan op in 60 delen. Ieder maand los je een gedeelte af, waardoor de lening aan het einde van de looptijd volledig is terugbetaald. Toch is de maximale looptijd niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat je dan lange tijd rente betaalt. Hierdoor valt een lening onderaan de streep duurder uit dan wanneer je voor een kortere looptijd kiest.

2. Rente staat vast

Omdat je bij een zakelijke lening te maken krijgt met rente, betaal je altijd meer terug dan je leent. Door een zakelijke lening met rente te verstrekken is het voor geldverstrekkers namelijk interessant om jou geld te lenen. Bovendien dekken zij hiermee het risico af dat een lening niet terugbetaald kan worden. Als je nog niet eerder een zakelijke lening hebt aangevraagd, vermoed je mogelijk dat de rente maandelijks kan verschillen. Gelukkig hoef je hier bij de meeste geldverstrekkers niet bang voor te zijn. Op het moment dat je de lening afsluit wordt de rente namelijk vastgezet. Hierdoor betaal je de gehele looptijd hetzelfde bedrag per maand.

3. Vergelijk geldverstrekkers met elkaar

Sommige ondernemers denken dat zakelijke leningen niet van elkaar verschillen, maar dit is wel degelijk het geval. De verschillen kunnen zelfs bijzonder groot zijn. Zo hanteert de ene geldverstrekker bijvoorbeeld een hogere rente dan de andere. Bovendien kunnen de voorwaarden behoorlijk van elkaar verschillen. Reden genoeg om geldverstrekkers met elkaar te vergelijken voordat je ergens een zakelijke lening aanvraagt. Door een vergelijking te maken slaag je er namelijk in om de beste zakelijke lening voor jouw bedrijf te vinden.

Previous ArticleNext Article
Bedrijfsfinanciën ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *