Zo kies je de juiste bedrijfsauto 0

Bedrijfsauto

Als zzp’er zie je je ideale bedrijfsauto vast al helemaal voor je. Maar hoe vind je die? We helpen je op weg. Hier delen we een paar praktische tips voor het kiezen van een bedrijfsauto die écht bij je past.Ook lees je waarom het slim is om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers te overwegen.

Goed verzekerd onder werktijd

Een slimme ondernemer of freelancer is goed verzekerd. Je bent verplicht om je bedrijfsauto te verzekeren. Zo wordt de schade die je onderweg aan anderen en hun spullen veroorzaakt gedekt. Goed om te weten: als je een zakelijke personenauto hebt, dan kun je deze verzekeren met een zakelijke autoverzekering. Een bestelauto verzeker je met een bedrijfsautoverzekering.

Vergeet daarnaast niet om jezelf te verzekeren tegen schade die je tijdens je werk veroorzaakt. Kies hiervoor een ruim dekkende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers. Online kun je alle verzekeringen vergelijken. Let niet alleen op de premie, maar ook op de dekking. Dit is net zo belangrijk.

Tips voor het kiezen van je bedrijfsauto

Het is lastig kiezen als de keuze reuze is. Met deze 4 tips maak je een weloverwogen keuze die prima bij je budget en wensen aansluit:

  • Bepaal je budget

Uit onderzoek blijkt dat de meeste ondernemers vooral letten op de prijs van de auto. Schets eerst het financiële plaatje van je bedrijf. Wat is je budget? Selecteer op basis daarvan de eerste modellen.

  • Kies voor kwaliteit

Als je tweedehands koopt, dan is een fijn prijsje misschien aantrekkelijk. Toch kan dit je duur komen te staan. Verborgen gebreken kunnen namelijk leiden tot hoge kosten voor reparatie en onderhoud. Kortom: ook hier geldt vaak dat goedkoop duurkoop is.

  • Zet je behoeften op een rijtje

Welke accessoires vind je écht noodzakelijk voor een veilige en comfortabele rit? Hoeveel kilometers verwacht je jaarlijks te maken? Op welke brandstof wil je rijden? Hoeveel zitplaatsen en bagageruimte heb je nodig? Zet je harde eisen op een rijtje en wijk hier niet vanaf. Kopen met je hart is doorgaans geen goede tactiek.

  • Overweeg een elektrisch auto

Onze planeet kan tegenwoordig wel wat hulp gebruiken. Overweeg daarom om deels of volledig elektrisch te rijden. Rijden op stroom is niet alleen milieuvriendelijk maar ook energiezuinig. Prettig voor je portemonnee, dus. Bovendien kun je profiteren van allerlei fiscale voordelen als je een volledig elektrische bedrijfsauto koopt, zoals subsidie. Ook betaal je voorlopig geen wegenbelasting en BPM.

Previous ArticleNext Article
Bedrijfsfinanciën, Ondernemerschap ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *