Tips om een zakelijke lening af te sluiten! 0

Betaalkaarten

Je hebt een te gek idee voor een bedrijf in gedachten. Alleen om het te realiseren heb je geld nodig. Je hebt je uiterste best gedaan om te sparen, maar voor de inventaris en bedrijfsprocessen is geen geld meer over. Een zakelijke lening komt dan goed van pas. Alleen, wanneer kun je die aanvragen? Moet je aan bepaalde eisen voldoen? En binnen welke termijn moet je terug betalen? Dit zijn vragen die er wellicht meteen bij je naar boven komen. We proberen ze zo goed mogelijk te beantwoorden in dit artikel.

Waarvoor kan ik geld lenen?

Er zijn natuurlijk, maar bepaalde categorieën waar je geld voor kunt lenen. De lening moet eigenlijk altijd dienen als investering om er beter van te worden. Daarom moet je ook kunnen verantwoorden, waar je het geleende bedrag voor gaat gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld geld lenen om de voorraad aan te vullen, een verbouwing te realiseren of apparatuur aan te schaffen. Allemaal zaken waar jouw bedrijf door kan groeien. Ook kun je geld lenen als overbrugging. Dit kan zijn dat je wil investeren in de groei van je bedrijf of het tijdelijke inkomstenverlies wil overbruggen. Bovendien kun je nog geld lenen voor het betalen van facturen en belastingen. 

Aan welke eisen moet ik voldoen?

Geld lenen kost geld. Dit komt omdat het een risico is voor de bank om geld aan jou te lenen. Ze willen natuurlijk het risico zo laag mogelijk houden en daarom zijn er een paar eisen, waar je aan moet voldoen. Je moet minstens 12 maanden geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast moet je een minimale omzet van € 50.000 per jaar hebben. Om te controleren of dat ook echt zo is, wordt er gevraagd om het transactieoverzicht van jouw zakelijke rekening. Er wordt dan door de algoritmes bepaald of jij een lening kan afsluiten of niet. 

Hoe vraag ik een lening aan?

Als je merkt dat je financieel in de problemen komt, is het tijd om de hulp van anderen in te schakelen. Dat kan door een zakelijke lening aan te vragen. Dat aanvraagproces is zo gebeurd en kan online geregeld worden. Vul in hoeveel je wil gaan lenen en beschrijf ook waar je het leenbedrag voor gaat gebruiken. Het bedrag moet tussen de € 3.000 en 

€ 1.000.000 euro vallen. Daarna vul je jouw persoonlijke- en bankgegevens in. Je hebt ook het transactieoverzicht van je zakelijke rekening nodig. Als je alles hebt ingevuld is de aanvraag compleet. 

Binnen 24 uur hoor je of jij het gewenste bedrag kan lenen. Er wordt dan een voorstel gemaakt, waar bijvoorbeeld ook op staat hoeveel rente je moet betalen over het geleende bedrag. Dit percentage verschilt tussen de 0,8% en de 2,3%. De rente wordt bepaald aan de hand van de gezondheid van jouw bedrijf. Als het bedrijf er goed voor staat, dan ontvang je een lager rentepercentage, omdat je een lager risico vormt. 

Als je akkoord gaat met het voorstel, dan wordt het geld binnen 3 dagen op jouw zakelijke rekening gestort. 

Hoe betaal ik de lening terug?

Er zijn twee manieren om een zakelijke lening van SwishFund terug te betalen. Allereerst heb je de mogelijkheid om dagelijks een automatische incasso te betalen. In veel gevallen zal dit haalbaar en interessant zijn. In andere branches, zoals de horeca is deze manier van terugbetalen iets minder gunstig. Daarom is er ook de mogelijkheid om voor pinafroming te kiezen. Je betaalt dan een vast percentage van jouw pinomzet aan SwishFund en op die manier los je de lening af. Dit zorgt er dus voor dat je op een drukke dag meer zult betalen, dan op rustige dagen. Pinafroming is dus een heel flexibele manier van aflossen.

Previous ArticleNext Article
Bedrijfsfinanciën ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *