Software waar geen bedrijf meer zonder kan 0

Microsoft 365

De wereld is constant in beweging. Dat geldt ook voor de manier waarop we ons werk uitvoeren. Er zijn werkenden die de introductie van de eerste computers op de werkvloer nog hebben meegemaakt, en voor wie de ontwikkelingen hierna razendsnel zijn gegaan. En nog steeds. Waar we het ene jaar aan gewend zijn geraakt, is het volgende jaar alweer achterhaald. Werken op een vaste plek, omdat je computer daar staat? Achterhaald en niet meer nodig. Je eigen laptop of computer nodig om je werk te kunnen doen, omdat daar je bestanden nu eenmaal op staan? Dankzij de cloud niet meer het geval. Naar je werk gaan om je werk te doen? Zelfs dat is niet meer noodzakelijk. Allemaal doordat we beschikking krijgen over software die ons keer op keer meer vrijheid geeft.

Onmisbaar: overal in kunnen loggen alsof je aan je bureau zit

Software waar de meeste bedrijven niet meer zonder kunnen heb je in alle soorten en maten. Maar wat vaak echt essentieel is, is een manier om mensen altijd en overal hun werk te kunnen laten doen. Altijd en overal in te laten loggen, of dat nu op een computer van de zaak of een eigen laptop of tablet is, en vervolgens de beschikking te geven over alles waar ze tijdens hun werk gebruik van maken.

Microsoft 365 is in veel organisaties dan ook niet meer weg te denken. Mensen zijn het inmiddels gewend om niet meer gebonden te zijn aan slechts één apparaat, en al helemaal niet aan één werkplek. En al is er technisch heel wat voor nodig, we vinden het inmiddels allemaal de normaalste zaak van de wereld dat we kunnen inloggen waar en wanneer we maar willen, en gewoon aan het werk kunnen gaan.

Niet meer weg te denken: vergaderen via videobellen

Doordat we allemaal al lang niet meer iedere dag op kantoor aanwezig zijn, en zelfs als we dat wel zijn lang niet allemaal in dezelfde ruimte zitten, kunnen we niet meer zo gemakkelijk even snel dingen met elkaar bespreken. Maar ook formelere besprekingen worden steeds lastiger te voeren met iedereen in dezelfde ruimte. Veel bedrijven werken internationaal samen, en om nu iedereen voor elk overleg de wereld over te laten vliegen…

Vroeger losten we dat op door de telefoon te pakken, waarna je met één of meerdere personen kon overleggen. Tegenwoordig hebben we daar graag beeld bij, want elkaar zien terwijl je met elkaar spreekt is wel zo prettig. Zonder Microsoft Teams kan bijna geen enkele organisatie meer. Van formele vergaderingen en presentaties tot even samen lunchen of de dag afsluiten, waar iedereen zich ook bevindt. We zijn eraan gewend geraakt, en zien er vooral ook de voordelen van in. Onze uren in vergaderzalen nemen steeds verder af; een vergadering kun je vanaf nu ook gewoon vanaf je eigen werkplek bijwonen.

Previous ArticleNext Article
Producten en diensten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *