Dit is waarom het aanbieden van bedrijfscertificeringen zo belangrijk is 0

Bedrijfscertificeringen - VCA certificaat - BHV-certificaat

Bij steeds meer bedrijven is het gelukkig vanzelfsprekend om regelmatig cursussen aan te bieden. Niet alleen noodzakelijk om zo de kennis van de werknemers op peil te houden, maar soms ook nodig om het werk uit te kunnen voeren. Goed voorbeeld van belangrijke bedrijfscertificeringen is een VCA certificaat. Dit wordt door heel veel opdrachtgevers in de bouw geëist. Zonder dit certificaat mag men simpelweg niet meer binnenkomen. In dit geval is het dus noodzakelijk dat werknemers de mogelijkheid krijgen om een dergelijk certificaat te behalen. Zonder certificaat namelijk ook geen opdrachten. En dat geldt voor nog veel meer cursussen. 

Nog niet overtuigd waarom het aanbieden van bedrijfscertificeringen zo belangrijk is? Lees dan snel verder. Hier zetten we namelijk de voordelen op een rijtje. 

Het bevordert de productiviteit op de werkvloer 

Je bent nooit te oud om te leren. Het houdt de geest scherp en zorgt er voor dat werknemers soms zelfs geheel nieuwe manieren leren om hun werk uit te voeren. Misschien op veiligere wijze of zelfs veel sneller. Investeren in bedrijfscertificeringen kan er dus ook toe leiden dat er productiever wordt gewerkt. Dat heeft uiteraard weer veel voordelen voor jou als werkgever. Wanneer er productiever wordt gewerkt zijn er namelijk minder mensen nodig voor hetzelfde werk. Zo bespaar je kosten en wordt het werk wellicht ook nog eens veel beter uitgevoerd. 

Betere band met de werknemers 

Als werknemer hoor je graag dat je baas in je wilt investeren. Dit betekent ook dat je op je plek zit en dat ze je graag lang willen houden. Daarom is het ook fijn om bedrijfscertificeringen te stimuleren. Op die manier toon je jouw werknemers hoe belangrijk ze voor je zijn en dat je graag ziet dat ze meer leren en een betere plek binnen het bedrijf aannemen. Dit leidt tot een betere band met je werknemers. Als zij zich prettig voelen op hun werk, leidt dit uiteindelijk ook weer tot betere resultaten op de werkvloer. Alles staat met elkaar in verband. Een goede werkrelatie is goud waard. 

Meer veiligheid op de werkvloer 

Veel bedrijfscertificeringen berusten op de veiligheid op de werkvloer. Hoe kan men veilig omgaan met instrumenten? Hoe moeten zij omgaan met de omgeving? Wat kan je doen in geval van nood?

Denk bijvoorbeeld aan een BHV-cursus. Ieder bedrijf is verplicht om enkele BHV’ers te hebben. Nog beter is natuurlijk als iedere vaste medewerker over een BHV-certificaat beschikt. Op die manier creëer je ook veel meer veiligheid op de werkvloer en is er altijd iemand aanwezig die eerste hulp kan verlenen. Je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met de enige BHV’er. Daarom is het verplicht dat meerdere mensen dit kunnen en er op iedere werkdag minimaal twee BHV’ers aanwezig zijn. Dat verhoogt de veiligheid op de werkvloer en zorgt er ook nog eens voor dat je als bedrijf niet in de problemen kan komen als een noodsituatie toch op een ramp dreigt uit te draaien. 

Previous ArticleNext Article
Ondernemerschap, Producten en diensten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *