Veilige werkomgeving? Breng markeringstape aan op de vloer 0

Vloertape

Maakt een magazijn of werkplaats deel uit van jouw onderneming? Dan is het van groot belang dat de veiligheid hier goed is. Uiteraard dient de veiligheid binnen de gehele onderneming centraal te staan. Maar op werkplaatsen en in magazijnen is dit al helemaal belangrijk. Door alle goederenstromen kan er namelijk gemakkelijk chaos ontstaan. Gelukkig kun je markeringstape op de vloer aanbrengen voor meer overzicht waardoor de veiligheid wordt geoptimaliseerd.

Overzicht en veiligheid

In een magazijn heb je doorgaans te maken met allerlei goederenstromen. Er komen goederen binnen, er worden goederen opgeslagen en er gaan goederen weg. Dit alles gebeurt snel. Het betreft een continu voortdurend proces. Gedurende dit proces kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als er geen overzicht is. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat er overzicht is op de werkvloer. Dit overzicht kun je creëren met behulp van vloertape. Door markeringstape op de vloer aan te brengen, zorg je voor duidelijkheid. Zo wordt chaos en daarmee onveilige situaties voorkomen. Je kunt dus met recht stellen dat markeringstape essentieel is voor de veiligheid op de werkvloer.

Voor welke markeringstape kies je?

Wil jij de veiligheid in jouw magazijn graag optimaliseren? Dan biedt markeringstape uitkomst. Maar voor welk tape kun je het beste kiezen? Er zijn immers allerlei verschillende kleuren markeringstape verkrijgbaar. Je kunt uiteraard zelf bepalen voor welke kleur markeringstape je kiest. Echter, het is wel slim om te kiezen voor gangbare kleuren. Zo wordt met de kleur geel bijvoorbeeld meestal een looppad aangeduid. Je kunt voor de belijning zo veel kleuren gebruiken als je zelf wilt. Maar het is wel de bedoeling dat de markeringstape bijdraagt aan het creëren van overzicht. Gebruik je te veel verschillende kleuren? Dan kan de tape juist averechts werken. Het is dan ook raadzaam om overzichtelijk te werk te gaan met markeringstape. 

Zo breng je de tape aan

Heb je de gewenste markeringstape uitgezocht? Dan is het tijd om de tape aan te brengen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het aanbrengen van de markeringstape is heel eenvoudig. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld markeringsverf waarbij het aanbrengen ervan wat meer inspanning vergt. Alvorens je de tape daadwerkelijk kunt aanbrengen, dien je een vloerplan te maken. Je dient vooraf te kijken waar je welke kleur tape aan wil brengen. Je zult hiervoor daadwerkelijk de werkvloer op moeten gaan. Welke looproutes worden er bijvoorbeeld gebruikt? Als je deze situatie inzichtelijk hebt, kun je een belijningsplan maken. En aan de hand van dit plan kun je vervolgens eenvoudig de tape op de vloer aanbrengen.

Previous ArticleNext Article
Producten en diensten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *