Drie rode vlaggen aan online webshops 0

Webshop

Online shoppen is natuurlijk erg belangrijk en het gebeurt tegenwoordig zelfs meer dan het reguliere winkelen. Je kunt online dan ook echt alles vinden wat je nodig hebt, en het is niet gek dat je dan liever online iets bestelt dan dat je ervoor naar de stad gaat. Maar hoe kun je veilig online shoppen? Waaraan kun je herkennen dat een webshop niet deugt en dat je de site beter kunt vermijden, om wat voor reden dan ook? Drie belangrijke rode vlaggen die je niet kunt negeren, lees je hier.

Bakken vol met slechte reviews

Het eerste wat je moet doen als je een website niet helemaal vertrouwd, is het lezen van reviews. Van de meeste websites zijn er genoeg pagina’s met reviews van klanten. Zie je erg veel slechte reviews? Dat is nooit een goed teken. Natuurlijk heb je altijd wel last van een slechte review hier en daar omdat één iemand net niet tevreden was, maar staat het stampvol met slechte reviews en kun je amper positieve ervaringen lezen? Dan is het wel net zo slim om deze niet te negeren, maar opnieuw te overwegen of het bestellen hier waard is.

Erg lange levertijden

Komt een website aanzetten met levertijden van bijvoorbeeld zes tot acht weken? Dit is erg lang, en als het niet een bedrijf dat bijvoorbeeld vanuit het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde staten levert óf een bedrijf die iets met de hand voor je moet maken, dan is dit een duidelijke rode vlag. Vaak betekent dit namelijk dat er gebruik gemaakt wordt van dropshipping en hoewel dit niet altijd negatief hoeft te zijn, als je veel geld betaalt wil je liever niet een goedkoop product uit China ontvangen. Let hier dus goed op. Ook de allermooiste Magento of Shopify website kan addertjes onder het gras hebben.

Lage prijzen voor ‘goede’ producten

Een enorm goedkope Macbook? Dat ene paar sneakers dat je nérgens kan vinden, maar die je hier voor een relatief lage prijs kunt kopen? Computeronderdelen voor weinig geld? Een designer tas met allemaal korting? Hoe mooi het ook zou zijn, vaak zijn dit soort dingen te mooi om waar te zijn. En dat is ook echt zo. Als je je product al krijgt, is het vaak nep en van erg slechte kwaliteit. Ook kan het gebeuren dat je je product helemaal niet krijgt. Zonde van je tijd én je geld. Let hier goed op en onthoud dat als iets te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dit ook vaak zo.

Previous ArticleNext Article
Ondernemerschap ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *