Dit is waarom vrijwilligerswerk doen goed is voor je carrière! 0

Vrijwilligerswerk

Het klinkt misschien gek, maar wist je dat vrijwilligerswerk doen of ander onbetaald werk doen een hele slimme zet kan zijn voor je verdere loopbaan? Je kunt op een laagdrempelige manier allerlei nieuwe ervaringen op doen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen die je vervolgens weer in kunt zetten voor je carrière en het kan je helpen om voor een hoger salaris te onderhandelen. Het mooiste van dit alles is, het hoeft je helemaal niet veel tijd te kosten. Je kunt helemaal zelf bepalen welke tijdsinvestering je wilt doen voor het verrichten van vrijwilligerswerk. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten de grootste voordelen voor je op een rij.

Doe kennis op en leer waar jouw kracht ligt

Ben je nog maar net begonnen met werken of ben je nog aan het studeren en weet je niet wat je wilt worden? Het doen van onbetaald werk of vrijwilligerswerk is een ideale manier om erachter te komen wat je later wilt gaan doen. Je maakt zo op een laagdrempelige manier kennis met een bepaald werkveld, leert om te gaan met het werkritme, krijgt te maken met diverse verantwoordelijkheden en leert hoe het is om te werken met collega’s. Bevalt het werkveld je? Dan kun je een betaalde carrière in deze richting overwegen. Is het werk niet zo’n succes? Dan weet je dat ook weer en ben je een ervaring rijker. Op naar de volgende uitdaging!

Tijd voor verandering? Probeer het eens uit!

Hetzelfde geldt voor werknemers die al tijden in een bepaald werkveld werken en wel eens wat anders willen proberen. Overweeg jij een switch maar heb je thuis te veel verantwoordelijkheden om zomaar een andere (minder zekere) baan uit te proberen? Geen probleem. Door in deeltijd wat vrijwilligerswerk te doen of een stage te lopen in het werk dat jij ambieert kun je op een veilige en zekere manier kennismaken met een nieuwe uitdaging. Zo weet je wat je kunt verwachten wanneer je de overstap makt.

Kennis bijhouden

Het doen van vrijwilligerswerk is een perfecte manier om je kennis op een bepaald vlak bij te houden. Heb je bijvoorbeeld rechten gestudeerd maar ben je momenteel ergens heel anders werkzaam? Overweeg dan om gratis rechtshulp te verlenen in de buurt zodat je je kennis op dat vlak toch nog kunt benutten en bijhouden. Wie weet wil je op een ander moment nog eens een carrière switch maken naar je studierichting en dan is het erg prettig dat je je kennis up-to-date hebt gehouden. Daarnaast vinden (toekomstige) werkgevers het vaak zeer aantrekkelijk als je vrijwilligerswerk hebt gedaan of stage hebt gelopen. Daar kun jij weer je voordeel mee doen door te weten wat je waard bent en bijvoorbeeld een hoger salaris te bedingen.

Geef iets terug aan de wereld

Ben je gelukkig en heb je veel in je leven waar je dankbaar voor mag zijn? Overweeg dan eens om iets terug te doen voor de maatschappij door vrijwilligerswerk te verrichten. Dit mag iets zijn waar je heel goed in bent, maar het kan ook iets heel anders zijn dan je loopbaan. Werk je bijvoorbeeld op kantoor en wil je in het weekend graag met iets anders bezig zijn? Meld je dan aan bij het plaatselijke asiel, de dierenambulance of ga voorlezen in het verzorgingstehuis in de buurt. Zo doe je iets goeds voor de buurt en werk je tegelijkertijd aan jezelf en je zelfontwikkeling.

Pak belastingvoordeel mee

Naast het ontwikkelen van je kennis en kunde, het werken aan jezelf en het op een laagdrempelige manier kennismaken met andere werkgebieden, biedt vrijwilligerswerk nog meer voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van diverse belasting voordelen.

Kortom, waar wacht je nog op?

Previous ArticleNext Article
Carrière ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *